Δικαιοσύνη.

Αρνούνται την κατηγορία της λαθρεμπορίας χρυσού οι φερόμενοι αρχηγοί της δεύτερης ομάδας

CC0 / succo / hammer
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ηγετικά μέλη της οργάνωσης φαίνεται να είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά εμπορικού ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο αρχηγός της σχεδίαζε την αγορά πολυτελούς κατοικίας στην Μύκονο.

Αρνούνται ότι έχουν μεταφέρει χρυσό στην Τουρκία τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της δεύτερης ομάδας που κατηγορείται ότι εξήγαγε παράνομα χρυσό.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι για τη δράση της δεύτερης ομάδας που απολογούνται στην ανακρίτρια Διαφθοράς αρνούνται την κατηγορία της λαθρεμπορίας. Σημειώνεται ότι τους έχει απαγγελθεί κατηγορία και για τοκογλυφία καθώς η δεύτερη ομάδα φέρεται να «έσπαγε» επιταγές εντόκως.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους. Επί της ουσίας ουδέποτε μετέφεραν κράματα χρυσού στην Τουρκία. Νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ' αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα αυτή φαίνεται να είχε ως κέντρο του συντονισμού της δραστηριότητας της κατάστημα εμπορίας χρυσού στην οδό Πραξιτέλους, το οποίο ήταν στο όνομα του γιου του θεωρούμενου ως αρχηγού της οργάνωσης. Στη δικογραφία αναφέρεται πως η ομάδα είχε δημιουργήσει εταιρία για μετρήσεις μετάλλων με φασματογράφους, στα λογισμικά των οποίων όμως φαίνεται να είχαν παρέμβει ώστε να εμφανίζονται μειωμένες κατά είκοσι τοις εκατό οι τιμές καθαρότητας χρυσού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ηγετικά μέλη της οργάνωσης φαίνεται να είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά εμπορικού ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο αρχηγός της σχεδίαζε την αγορά πολυτελούς κατοικίας στην Μύκονο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Tags:
λαθρεμπόριο χρυσού, Δικαιοσύνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK