08:03 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού

Απρόσμενη τροπή στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

© Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η ΑΑΔΕ ενημέρωσε την ανακρίτρια, ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, με αποτέλεσμα νομικές πηγές να εκτιμούν ότι είναι έωλο το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας.

Ανατροπή στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές.

Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ — ΜΠΕ, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους.

Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Σχετικά:

Κύκλωμα χρυσού: Ελεύθεροι οι τελευταίοι 23 κατηγορούμενοι, συνολικά οκτώ προφυλακίσεις
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο ενεχυροδανειστής
Για λαθρεμπόριο και τοκογλυφία διώκονται οι συλληφθέντες των ενεχυροδανειστηρίων
Tags:
Ανακριτής Διαφθοράς, λαθρεμπόριο χρυσού, ΑΑΔΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK