08:21 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Γαβρόγλου σε κληρικούς: Δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά δικαιώματα

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των εκπροσώπων του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καθώς και στους εκπροσώπους κληρικών από την Εκκλησία της Κρήτης.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά τους δικαιώματα παρείχε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καθώς και στους εκπροσώπους κληρικών από την Εκκλησία της Κρήτης.

Στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας οι εκπρόσωποι των κληρικών τόνισαν την επιθυμία τους να εξακολουθούν να πληρώνονται από το δημόσιο και όχι από το ειδικό ταμείο που θα επιδοτείται από το Κράτος, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει η Εκκλησία.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρώτος γύρος των επαφών του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους φορείς της Εκκλησίας, ενώ με τους κληρικούς θα υπάρξει και νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου επί ενός νέου κειμένου που θα διαμορφωθεί.

«Οι κληρικοί εξέφρασαν τις αγωνίες τους και έθεσαν πολλά ερωτήματα για μια συμφωνία που δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, μετά το τέλος της συνάντησης. «Με όσα καταγράψαμε θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους» πρόσθεσε.

Σχετικά:

Γαβρόγλου: Δεν είναι θέμα παζαριού η μισθοδοσία των κληρικών
Συνάντηση Γαβρόγλου με εκπροσώπους Αρχιεπισκοπής Κρήτης: Λύση στα προβλήματα με διάλογο
Tags:
Εκκλησία, Κώστας Γαβρόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK