09:31 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Σφυρί δικαστηρίου

Ανακαλούνται οι προφυλακίσεις για την υπόθεση χρυσού

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μετά το έγγραφο της ΑΑΔΕ που βεβαιώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, εντός της ημέρας αποφυλακίζονται οι οκτώ προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι. Τι δήλωσαν οι δικηγόροι τους.

Ανακαλούνται και τα οκτώ εντάλματα προσωρινής κράτησης στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού, με διατάξεις της ανακρίτριας Διαφθοράς και εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων κατά δήλωση των δικηγόρων τους. Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν ήδη στους δικηγόρους των κατηγορουμένων, οι οποίοι με δηλώσεις τους άσκησαν σκληρή κριτική στο περιεχόμενο της δικογραφίας για την υπόθεση.

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία προς τιμή της, μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλειά της, κατάφερε με ερωτήματά της, την απάντηση της ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη στραφεί σε βάρος αυτών που δημιούργησαν την φαρσοκωμωδία», δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα», σχολίασε από την πλευρά του ο δικηγόρος Δημήτρης Κακόγιαννος.

«Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλικών βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη», δήλωσε ο δικηγόρος Επαμεινώνδας Παπαδέας.

«Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε με την εξής φράση: Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό», είπαν οι δικηγόροι Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας.

Σχετικά:

Απρόσμενη τροπή στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού
Κύκλωμα χρυσού: Ελεύθεροι οι τελευταίοι 23 κατηγορούμενοι, συνολικά οκτώ προφυλακίσεις
Αρνούνται την κατηγορία της λαθρεμπορίας χρυσού οι φερόμενοι αρχηγοί της δεύτερης ομάδας
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κατηγορουμένων του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού
Tags:
κατηγορούμενος, αποφυλάκιση, λαθρεμπόριο χρυσού, ΑΑΔΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK