21:52 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα αναδρομικά θα καταβληθούν εφάπαξ στους δικαιούχους ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ μετά την παρακράτηση 20%, δε θα υπάρχουν άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης για τα αναδρομικά σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.

Η νομοθετική διάταξη θα ορίζει ότι στα αναδρομικά που θα καταβληθούν εφάπαξ θα γίνει παρακράτηση φόρου 20% με την οποία θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων. 

Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων που καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών δεν θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα φορολογίας, αλλά με ευνοϊκότερο καθεστώς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, διευκρινίζεται ότι:

«Σε συνέχεια της ψήφισης από τη Βουλή των νομοθετικών διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων και ενόψει της έκδοσης των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων για την καταβολή του ως άνω ποσού στους δικαιούχους, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ' εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις (άρθρο 60 του ν.4172/2013)».

Tags:
γιατροί, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, αναδρομικά, ειδικά μισθολόγια, ένστολοι, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK