07:35 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Φυσικό αέριο

Δίκτυα διανομής φυσικού αερίου προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ δημοπρατούνται τον Ιανουάριο

© Sputnik / Stringer
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου που θα δημοπρατηθούν τον Ιανουάριο αφορούν 18 πόλεις της χώρας και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 172 εκατομμύρια ευρώ.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 172 εκατομμύρια ευρώ για δίκτυα διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις πρόκειται να δημοπρατηθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο προϋπολογισμός (πλέον ΦΠΑ) για την Ανατολική Μακεδονία — Θράκη ανέρχεται σε 56,56 εκατ. ευρώ, για την Κεντρική Μακεδονία σε 40,15 εκατ. ευρώ και για την Στερεά Ελλάδα σε 42,27 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από αυτά τα ποσά, το 50% θα χρηματοδοτηθεί από τα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 50% από ήδη συναφθέν δάνειο με την Ε.Τ.Επ. ύψους 48 εκατ. ευρώ και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ.

Οι παραπάνω διαγωνισμοί θα αφορούν τόσο το κατασκευαστικό έργο όσο και την προμήθεια υλικών, εκτός από την προμήθεια έξυπνων μετρητών, αποσυμπιεστών CNG και σταθμών μέτρησης — ρύθμισης που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστών, αλλά ταυτόχρονων, διαγωνιστικών διαδικασιών από τη ΔΕΔΑ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ελληνική περιφέρεια βγαίνει πλέον από την ενεργειακή απομόνωση και θα δει σύντομα τα απτά αποτελέσματα της συνολικής αναβάθμισης της χώρας σε ενεργειακό κόμβο.

Τα έργα που θα δημοπρατηθούν αφορούν:

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος: Θήβα — Άμφισσα, Λαμία — Καρπενήσι, Λιβαδειά, Χαλκίδα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Αλεξάνδρεια — Γιαννιτσά, Βέροια, Κατερίνη, Κιλκίς — Σέρρες,

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας — Θράκης: Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ορεστιάδα

Tags:
δημοπρασία, έργα, διανομή, φυσικό αέριο, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK