Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αναγνώρισε ότι ο στόχος που έχει τεθεί από την ΕΕ για την εξάλειψη της φτώχειας ως το 2020 δεν θα επιτευχθεί και ζήτησε πιο ξεκάθαρη στόχευση για την αντιμετώπιση των μισθολογικών ανισοτήτων μέσα από την προς τα πάνω σύγκλιση των μισθών στην Ευρωζώνη.

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο και την ταυτόχρονη κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης του υποκατώτατου μισθού για τους νέους προωθεί το υπουργείο Εργασίας, όπως ενημέρωση η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου το συμβούλιο υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO).

«Στόχος μας τώρα είναι να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και να αυξήσουμε τους μισθούς, διατηρώντας, παράλληλα, την πτωτική τάση της ανεργίας, που έχει μειωθεί κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, τα τελευταία 3,5 χρόνια», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο στόχο που έχει τεθεί από την ΕΕ για την εξάλειψη της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι ο στόχος αυτός, όσο πλησιάζουμε προς το 2020, «γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν θα επιτευχθεί».

Ζήτησε μία πιο ξεκάθαρη στόχευση για την αντιμετώπιση των μισθολογικών ανισοτήτων μέσα από την προς τα πάνω σύγκλιση των μισθών στην Ευρωζώνη.

Tags:
κατώτατος μισθός, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK