07:00 26 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Κίνηση στην Αθήνα

Το υπουργείο Εργασίας για τον ξυλοδαρμό ντελιβερά στη Θεσσαλονίκη

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Περιστατικά, όπως ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στη διανομή φαγητού από πρώην εργοδότη του, στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο δεν γίνονται ανεκτά αλλά θα καταπολεμηθούν αποφασιστικά» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

Για το περιστατικό ξυλοδαρμού διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη από τον πρώην εργοδότη του, τοποθετήθηκε το υπουργείο Εργασίας, παραπέμποντας στη μάχη του ΣΕΠΕ για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

«Περιστατικά όπως ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στη διανομή φαγητού από πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο δεν γίνονται ανεκτά αλλά θα καταπολεμηθούν αποφασιστικά» ξεκαθάρισε το αρμόδιο υπουργείο.

Και πρόσθεσε: «Η εστίαση είναι κλάδος αιχμής για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ, οι οποίοι θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά»

Υπενθύμισε δε, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό «15512» ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε στα μέτρα που θεσπίστηκαν, ενάντια στην απλήρωτη, αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, αλλά και στα μέτρα για τον καθορισμό κανόνων στις εργολαβίες, τα ωράρια εργασία, τις υπερωρίες και την καταβολή μισθών.

«Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, εκτός από πρόστιμο, μπορεί να επιβληθεί ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων. Ο εντοπισμός ανασφάλιστου εργαζόμενου συνεπάγεται αυτόματα τρίμηνη αναδρομική ασφάλισή του και ο εργοδότης έχει έκπτωση στο πρόστιμο μόνο αν προσλάβει τον εργαζόμενο» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 36χρονος διανομέας δέχθηκε επίθεση από τον πρώην εργοδότη του, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικά τραύματα και να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν ανασφάλιστος και ότι αφορμή για τον ξυλοδαρμό του ήταν η διακοπή της συνεργασίας του, με τον συγκεκριμένο εργοδότη, μετά από απειλές που δέχτηκε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν τον ενημέρωσε ότι θα απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Σχετικά:

Μειώθηκαν οριακά οι άνεργοι τον Ιούλιο, αυξήθηκαν εκείνοι που δεν αναζητούν εργασία
Εξάωρη εργασία με αμοιβή για 8ωρο: Μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα;
Tags:
εργαζόμενοι, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK