14:04 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ιερώνυμος

Ιερώνυμος σε κληρικούς: Να διασφαλιστούν πρωτίστως τα δικαιώματα και η μισθοδοσία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των κληρικών μας, αυτή είναι η προτεραιότητά μας πάντοτε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απευθυνόμενους στους κληρικούς.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το romfea.gr, ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε μαζί τους τα όσα προηγήθηκαν πριν καταλήξουν στο σχέδιο συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό.

«Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για την εκκλησιαστική περιουσία που διασφαλίζει τη λειτουργία των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των κληρικών μας, αυτή είναι η προτεραιότητά μας πάντοτε», φέρεται να είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρέδωσε, παράλληλα, στα μέλη του ΙΣΚΕ υπόμνημα, μέσα στο οποίο διευκρινίζει ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του κλήρου (μισθοδοσία, ασφάλεια, συνταξιοδότηση, οργανικές θέσεις κλπ).

Στο υπόμνημα τονίζεται πως η αρμόδια επιτροπή νομικών και τεχνοκρατών που θα εξετάσει όλα τα θέματα και θα καταλήξει στις προτάσεις της, θα υποβάλλει την πρότασή της στην Ιεραρχία η οποία και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

1 / 2
Υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Tags:
κληρικοί, Εκκλησία, Ιερώνυμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK