Βουλή

Ομόφωνο «ναι» στην μη περικοπή συντάξεων από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος κατηγόρησε ευθέως τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ότι, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στήνει παιχνίδι εντυπώσεων, συνεπικουρούμενος και από τη ΝΔ.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η κατάργηση των διατάξεων περί μειώσεων των συντάξεων.

Ωστόσο, ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και η θέση που έλαβε χθες ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, αναδεικνύονται σε πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου, στο οποίο έχει περιληφθεί και το άρθρο για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων από 1-1-2019.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, κατηγόρησε ευθέως τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ότι, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στήνει παιχνίδι εντυπώσεων, συνεπικουρούμενος και από τη ΝΔ.

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένες αποφάσεις, που δείχνουν αυξήσεις σε διάφορες κατηγορίες συντάξεων με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους και επέκρινε τη στάση εκείνων που «κάνουν πως ξεχνούν ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφερε 63 δισ. ευρώ περικοπές για τους συνταξιούχους».

Προς στιγμήν προκλήθηκε, μάλιστα, ένταση όταν ο κ. Πετρόπουλος είπε πως είναι υποκριτικό να δηλώνει το ΚΙΝΑΛ ότι από τον Μάιο πρότεινε να καταργηθούν οι περικοπές, όταν ο κ. Βενιζέλος κατ' επανάληψη έλεγε ότι οι περικοπές πρέπει να προχωρήσουν διότι είναι ζήτημα συνέπειας για τη χώρα.

«Ψεύδεστε!» φώναξε κατ' επανάληψη από το έδρανο ο Γιάννης Κουτσούκος.

«Όχι σε μένα αυτά! Είσαι αυθάδης. Θα φέρω τη δήλωση. Έπρεπε να μιλάτε με μεγαλύτερη σοβαρότητα για το ζήτημα των συνταξιούχων, εσείς που κατασπαράξατε το κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Θα μου πεις εμένα "ψεύτη!", θα μου μιλάς με ευγένεια! Εντάξει;», απάντησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ΝΔ: «Είναι καταγεγραμμένες και στο επίσημο συνέδριο της ΝΔ του Δεκεμβρίου οι προθέσεις για περικοπές συντάξεων. Είναι σαφείς οι δηλώσεις βασικών συμβούλων του κ. Μητσοτάκη ότι οι συντάξεις πρέπει να πάνε στα 600 ευρώ, αρχικά έλεγαν 700 ευρώ σύνταξη μετά τα 67 έτη, και στη συνέχεια είπαν για 600 ευρώ. Θα δούμε πού θα πάει τελικά η σύνταξη πείνας που προετοιμάζει η ΝΔ, για την οποία κανείς δεν μιλάει. Είστε σε συμμαχία. Το καταλαβαίνω».

Tags:
Συντάξεις, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK