ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχολιάζοντας βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και αφορά αστυνομικό που χτυπάει άτομο με την ασπίδα του, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σχολιάζει ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την ηγεσία τους Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί».

Στην προσαγωγή 181 ατόμων για επεισόδια σε συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ οι 30 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως αναφέρει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που χαρακτηρίζει «δυναμικό και αποτελεσματικό το επιχειρησιακό σχέδιο».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγούνται στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής:

Στην Αττική προσήχθησαν 66 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 13, στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 52 από τα οποία συνελήφθησαν 15, στον Βόλο προσήχθησαν 25 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 2, στην Κρήτη προσήχθησαν 15 άτομα, στο Αγρίνιο 12 και στη Ρόδο 11.

Κατά την Αστυνομία «το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις χθεσινές εκδηλώσεις, με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές».

Χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό που εφαρμόστηκε ολοκληρωμένο «με νέους, επικαιροποιημένους κανόνες και τακτικές επιχειρησιακής ανταπόκρισης και εμπλοκής, που είχαν ως αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και η προστασία τους από έκνομες ενέργειες».

Σχολιάζοντας βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και αφορά αστυνομικό που χτυπάει άτομο με την ασπίδα του, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σχολιάζει ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά επίμεμπτης συμπεριφοράς και επισημαίνει ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την ηγεσία τους Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί».

Σχετικά:

Επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο στην Αθήνα (Φωτογραφίες, βίντεο)
Tags:
επεισόδια, Ελληνική Αστυνομία, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK