14:09 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η σχετική απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή και προβλέπει τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 6.000 ευρώ. Την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες πληρωμές προς τους δικαιούχους.

Εφάπαξ οικονομική βοήθεια, ύψους 6.000 ευρώ, αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση σ' όσους υπέστησαν τραυματισμό κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γεώργιο Χουλιαράκη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Οι πληρωμές στους δικαιούχους θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στα άτομα που υπέστησαν τραυματισμό, λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Το ανωτέρω ποσό ορίζεται ως αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο.

Σχετικά:

Τσίπρας στο Μάτι: Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγες, τις υποδομές να σκεφτούμε
Με κατοίκους στο Μάτι συναντήθηκαν Τσίπρας και Σπίρτζης (Φωτογραφίες)
Δούρου: Δεν έγινε εισήγηση της Πυροσβεστικής για απομάκρυνση πολιτών από το Μάτι
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Tags:
πυρόπληκτοι, πυρόπληκτες περιοχές, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Οικονομίας, Ανατολική Αττική, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK