08:42 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας το μνημόσυνο Κατσίφα, κρατείται ο φρουρός βουλευτή της ΝΔ

© Φωτογραφία: Facebook.com/Himara.gr
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τελέστηκε σήμερα στις Βουλιαράτες το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, με τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να θέτουν υπό κράτηση τον αστυνομικό φρουρό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Γιόγιακα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας τελέστηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες από διάφορες περιοχές, οι οποίοι κρατώντας ελληνικές σημαίες, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του Κατσίφα.

Η αλβανική αστυνομία είχε στήσει μπλόκα στους δρόμους διενεργώντας ελέγχους, ενώ στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν έλεγχοι σε όσους επιχειρούσαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Μικροένταση σημειώθηκε, μάλιστα, στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς όταν οι αρχές της Αλβανίας απαγόρευσαν την είσοδο σε 100 περίπου άτομα που ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, απαγόρευσαν την είσοδο σε δύο λεωφορεία καθώς και σε μεμονωμένα άτομα. Οι άνθρωποι αυτοί επιστρέφοντας, μάλιστα, στο ελληνικό έδαφος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέκλεισαν την είσοδο σε οχήματα και λεωφορεία που κινούνταν από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Οι αλβανικές αρχές έθεσαν επίσης υπό κράτηση τον αστυνομικό φρουρό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα, γεγονός που ο ίδιος επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Sputnik.

Ο κ. Γιόγιακας είχε μεταβεί στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής της ‘Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα ‘Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

Σχετικά:

Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα λίγη ώρα πριν το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Tags:
Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Γιόγιακας, Κωνσταντίνος Κατσίφας, Βουλιαράτες, Κακαβιά, Αλβανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK