Καταστροφές στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

«Πόλεμος» ΑΠΘ και ΕΛ.ΑΣ. για τις καταστροφές στη Θεολογική Σχολή

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι καταστροφές που σημειώθηκαν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ οδήγησαν σε διαμάχη μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πρυτανείας του πανεπιστημίου για τις ευθύνες προστασίας της σχολής.

Την αντίδραση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε ανακοίνωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις καταστροφές στη Θεολογική Σχολή που σημειώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία του ΑΠΘ διέψευσε την αστυνομία για τα γεγονότα στη Θεολογική Σχολή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είχε αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του ΑΠΘ.

«Πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το ΑΠΕ ανέφεραν ότι το έγγραφο που είχε στείλει προχτές το πρωί η Πρυτανεία στην εισαγγελία, με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αφορούσε στην κατάληψη της σχολής από αναρχικούς, πράξη όμως η οποία από μόνη της δε συνιστά αδίκημα για αυταπάγγελτη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, με βάση το νόμο για το άσυλο, καθώς δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τις καταστροφές, που αποτελούν αυτόφωρες κακουργηματικές πράξεις, αλλά όταν είδαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τι συνέβαινε, επενέβησαν από μόνοι τους, προκειμένου να προστατεύσουν το χώρο και να συνδράμουν την Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές.

Η αρχική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση» και ότι «για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του ΑΠΘ, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση».

Tags:
επεισόδια, ΕΛ.ΑΣ, Ελληνική Αστυνομία, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK