07:21 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δικαστές έκριναν ότι ο 55χρονος βαρυποινίτης, δεν μπορεί να αποφυλακιστεί αν δεν εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του.

Δεν ενέκρινε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά το αίτημα του Σάββα Ξηρού για υπό όρους αποφυλάκιση του.

Ο βαρυποινίτης στο αίτημά του, επικαλείται τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου που δίνουν τη δυνατότητα σε ισοβίτες με ποσοστό αναπηρίας 80%, εφόσον έχουν εκτίσει δέκα έτη, να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους στην κατοικία τους.

Οι Εφέτες έκριναν ότι παρότι η περίπτωση Ξηρού εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις, για να έχει δικαίωμα αποφυλάκισης, θα πρέπει πρώτα να έχει εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του.

Ο Σάββας Ξηρός, έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, εκτιμά ότι ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το άρθρο 110, καθώς ο νομοθέτης δεν περιλαμβάνει στις ευνοϊκές διατάξεις του, όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αν ο Ξηρός αφεθεί ελεύθερος «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος», καθώς δεν έχει μετανοήσει.

Σχετικά:

Ξηρός: Έχω ζητήσει συγγνώμη, να μάθει και η άλλη πλευρά να συγχωρεί
Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε Χριστόδουλος Ξηρός
Tags:
νόμος Παρασκευόπουλου, αποφυλάκιση, 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK