23:45 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Περιπολικό της αστυνομίας

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται ο 19χρονος κατηγορούμενος που ξυλοκοπήθηκε

CC0 / FsHH
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας αποφασίστηκε για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο στις φυλακές Αυλώνα.

Τη μεταγωγή σε άλλη φυλακή του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από το περιστατικό στις φυλακές Αυλώνα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και με βάση ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, ο 19χρονος ξυλοκοπήθηκε μέσα στο κελί του

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του για το συμβάν, επιβεβαιώνει το συμβάν, αναφέροντας ότι ο 19χρονος δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε άλλο Κατάστημα Κράτησης, ενώ δόθηκε εντολή για πειθαρχική και ποινική έρευνα για την επίθεση.

Αναλυτικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε τα εξής:

«Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ' όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Tags:
δολοφονία, επίθεση, φυλακή, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK