21:23 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Συνταξιούχος

Πετρόπουλος: Από 1η Ιανουαρίου θα αυξηθούν 620.000 συντάξεις

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα δοθούν σε βάθος πενταετίας και η μέση μηνιαία αύξηση θα κυμανθεί από 89 ευρώ έως και 111 ευρώ.

Από τις αρχές του νέου έτους, θα αυξηθούν 620.000 συντάξεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.

Οι αυξήσεις, αφορούν εκείνους του συνταξιούχους που ο επανυπολογισμός έβγαλε υψηλότερη σύνταξη με το νέο σύστημα από αυτήν που λαμβάνουν σήμερα. Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα δοθούν σε βάθος πενταετίας και θα κυμανθούν από 89 ευρώ έως και 111 ευρώ η μέση μηναία αύξηση.

Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε επίσης στην διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών για 3 κατηγορίες ασφαλισμένων ενώ έδωσε στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ υπογραμμίζοντας ότι έχουν δοθεί πάνω από 750 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές τα τελευταία χρόνια τριετία.

Σχετικά με τις εισφορές των μη μισθωτών, ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε θεαματική την μείωσή τους. Ήδη το 88 % καταβάλει εισφορά 200 ευρώ τον μήνα όταν το ποσοστό ήταν 27% με το παλαιό σύστημα. Τέλος υπογράμμισε ότι υπάρχει περιθώριο για νέα ρύθμιση οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως που δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλη ρύθμιση.

Σχετικά:

Ψηφίζεται σήμερα η κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις
Γεννηματά: Μένουν οι μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις και στις αναπηρικές
Έως τις 11 Δεκεμβρίου η ψήφιση της ρύθμισης για τις συντάξεις
Μοσκοβισί: Οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι αναγκαίες
Tags:
εισφορές, Συντάξεις, Τάσος Πετρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK