17:50 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλες τις κλινικές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της για το νοσοκομείο της Σάμου, τονίζοντας: «Το Νοσοκομείο ξέμεινε από Παιδιάτρους και κλείνει η παιδιατρική κλινική. Υπάρχει μόνο μια Παιδίατρος με μετακίνηση».

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το νοσοκομείο της Σάμου, προειδοποιώντας ότι κλείνει η παιδιατρική κλινική. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξουν την επικινδυνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω ελλείψεων προσωπικού που οδηγούν σε λουκέτο βασικές κλινικές του Νοσοκομείου.

Καθώς έχει φτάσει ο χειμώνας, το νησί, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, συχνά λόγω των καιρικών φαινομένων αποκλείεται. Εκτός των 40.000 μόνιμων κατοίκων εξυπηρετεί και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα hot spot.

«Ούτε τα Νοσοκομεία που είναι στην αιχμή των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν ενισχύει η κυβέρνηση», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Το Νοσοκομείο ξέμεινε από Παιδιάτρους και κλείνει η παιδιατρική κλινική. Υπάρχει μόνο μια Παιδίατρος με μετακίνηση. Εξαιτίας της έλλειψης Παιδιάτρου το Νοσοκομείο αδυνατεί να πραγματοποιήσει ακόμη και φυσιολογικούς τοκετούς. Δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στα παιδιά. Υπάρχουν μόνο δύο Αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο. Αδυνατούν να καλύψουν το χειρουργικό τομέα σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Υπάρχουν δύο Γιατροί στο ακτινοδιαγνωστικό τομέα».

«Πώς μπορούν νυχθημερόν να κάνουν διάγνωση σε ακτινογραφίες, μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπερήχους», διερωτάται η Ομοσπονδία που καταγγέλλει μεγάλη έλλειψη σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλες τις κλινικές. «Η Παθολογική, η Παιδιατρική, η χειρουργική κλινική όπως και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το Αναισθησιολογικό απόγευμα, νύκτα και Σαββατοκύριακο καλύπτονται σε κάθε βάρδια και με Νοσηλεύτρια», επισημαίνει, σχολιάζοντας: «Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα Μνημόνια».

Tags:
παιδίατροι, νοσοκομείο, ΠΟΕΔΗΝ, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK