14:32 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ιμάμη για το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών ζητάει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καλώντας σε εκδήλωση ενδιαφέροντος και θέτοντας τις προϋποθέσεις για τους υποψήφιους.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (Ιμάμη) στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η πρόσκληση αφορά σε μουσουλμάνους που διαβιούν νόμιμα στην Αττική και όπως σημείωνεται, ο μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θητεία δυοετών που μπορεί να ανανεωθεί. 

Ως προς τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα, οι υποψήφιοι πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι Έλληνες πολίτες και να είναι μόνιμοι κάτοικοι νομού Αττικής τουλάχιστον κατά τα τρία προηγούμενα έτη από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Ακόμη, όσον αφορά στις απαραίτητες προϋποθέσεις, οι υποψήφιοι πρέπει ακόμη να έχουν εξαιρετική γνώση του Κορανίου και της Θεολογίας του Ισλάμ, να έχουν ευχέρεια στην αγγλική ή στη γαλλική ή στη γερμανική γλώσσα και να γνωρίζουν άριστα την γλώσσα του Κορανίου.

Στα πρόσθετα επιθυμητά προσόντα περιλαμβάνονται πέρα από κάποιο πτυχίο ανάλογου προσανατολισμού, οι γνώσεις Η/Υ, αλλά και να μπορούν να συνεργάζονται με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό πολιτισμικό κεφάλαιο και θρησκεία, ενώ να είναι και εξοικειωμένοι με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Tags:
ιμάμης, μουσουλμανικό τέμενος, Υπουργείο Παιδείας, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK