20:13 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη ρύθμιση που προωθείται και αφορά τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, η υπουργός τόνισε ότι σχεδιάζεται «ένα πλαίσιο ρυθμίσεων για την ανακούφιση των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία».

Για όλους, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις θα ισχύει ο νέος ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας.

Σε δηλώσεις της από τη Θεσσαλονίκη η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι τον Ιανουάριο θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, αφού προηγουμένως μέσα στο Δεκέμβριο κατατεθεί το πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που διερευνά τις επιπτώσεις στην αγορά και στην οικονομία.

Για τη ρύθμιση που προωθείται και αφορά τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, η υπουργός τόνισε ότι σχεδιάζεται «ένα πλαίσιο ρυθμίσεων για την ανακούφιση των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία».

Σύμφωνα με την ίδια το υπουργείο θα έχει συγκεκριμένη ρύθμιση «αποκλειστικά για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, (που) θα έρθει το πρώτο τρίμηνο του 2019. Είναι μια ρύθμιση η οποία θα επιτρέψει και σε αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να περάσουν τα φίλτρα του εξωδικαστικού μηχανισμού και να ρυθμιστούν, να μπορέσουν να ρυθμιστούν τώρα».

Κληθείσα να απαντήσει, εάν οι προειδοποιήσεις από το Γραφείο Προϋπολογισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι εφόσον αρχίσουν να δικαιώνονται οι συγκεκριμένες προσφυγές, αυτό μπορεί να αποτελέσει μία βόμβα όχι μόνο για το ασφαλιστικό, η υπουργός, αφού ανέφερε ότι «οι περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι το 2014 από τις τότε κυβερνήσεις στις συντάξεις είναι ύψος 45 δισ. ευρώ, αντιστοιχούσαν στο 1/4 του ΑΕΠ της χώρας».

«Η πολιτική μας θέση είναι ότι στο ζήτημα έχουμε απολύτως απαντήσει με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θέτοντας πια ενιαίους κανόνες και δίκαιους για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, σύμφωνους με τις συνταγματικές αρχές και το υπόλοιπο είναι μια δικαστική εξέλιξη, στην οποία μέχρι στιγμής θέση του ΣτΕ είναι αυτή που σας διατύπωσα και παρακολουθούμε την εξέλιξη» σημείωσε.

Tags:
ασφαλιστικά ταμεία, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK