15:16 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα ύψη διαμορφώνεται η τουριστική κίνηση στους χειμερινούς προορισμούς, με τους ξενοδόχους να αναμένουν μάλιστα συνέχιση των ανοδικών τάσεων τις επόμενες ημέρες.

Το 80% αγγίζουν κατά μέσο όρο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας τα φετινά Χριστούγεννα.

Το κλίμα, μάλιστα, είναι θετικό και για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κίνηση είναι περισσότερο αυξημένη στους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, ενώ ανοδικά κινούνται οι πληρότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προβάδισμα αποκτούν, πάντως, οι προορισμοί όπου έχουν στηθεί θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα για οικογενειακές αποδράσεις κυρίως.

Την ίδια ώρα, η κίνηση δεν είναι μέχρι στιγμής η αναμενόμενη σε περιοχές όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν σε αλλαγή των καιρικών συνθηκών για να υπάρξει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Στην Αρκαδία, στην Ημαθία και στη Δράμα οι πληρότητες κυμαίνονται για τα Χριστούγεννα κοντά στο 70% και οι επιχειρηματίες προσβλέπουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες κυρίως επισκέπτες.

Στα Ιωάννινα τα μικρά καταλύματα είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα, ενώ για την Πρωτοχρονιά οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 70%.

Στα Καλάβρυτα, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα με τις πληρότητες να πλησιάζουν το 100%, για την Πρωτοχρονιά φτάνουν στο 80%, ενώ για τα Φώτα στο 65% — 70%.

Θετικό είναι το κλίμα και στη Λάρισα, ενώ ακόμα καλύτερο στα Τρίκαλα.

Στην Πιερία, όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι κρατήσεις αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, αγγίζοντας ήδη ποσοστό 80%.

Στη Μαγνησία, για την πλειοψηφία των ξενοδοχείων η εικόνα είναι καλή για τα Χριστούγεννα και συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις για την Πρωτοχρονιά, αλλά και για τα Φώτα. 

Tags:
χειμερινοί προορισμοί, Χριστούγεννα, εκδρομείς, διακοπές, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK