ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης δήλωσε ότι είναι «λυπηρό αυτές τις άγιες μέρες να έχουμε αίματα», μιλώντας για την έκρηξη βόμβας έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να σκοτώσουν την αγάπη», δήλωσε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, ιερωμένος του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, μετά την έκρηξη βόμβας έξω από τον ναό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων.

«Είναι λυπηρό αυτές τις άγιες μέρες να έχουμε αίματα και μάλιστα σε μία ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία να έχουμε τέτοια περιστατικά που δημιουργούν ανασφάλεια και φοβία», δήλωσε ο πατήρ Γεώργιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον ναό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει αυτό το χτύπημα. «Η Εκκλησία και ο Χριστός μας είναι αγάπη και μόνο αγάπη. Δεν καταλαβαίνω γιατί βομβαρδίζουν και θέλουν να σκοτώσουν την αγάπη», τόνισε.

Ερωτηθείς για την υγεία του νεωκόρου που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δήλωσε πως είναι καλά στην υγεία του. «Όμως χύθηκε και πάλι αίμα αστυνομικού», πρόσθεσε ο ιερέας, αναφερθείς στον ένστολο που τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Μιλώντας για την έκρηξη, εξήγησε πως η Θεία Λειτουργία αρχίζει στις 7:30. Ωστόσο, τόνισε πως «από τις 7:00 που ανοίγει ο ναός, μπαίνει μέσα ο κόσμος και ανάβει ένα κεράκι. Άρα 10 λεπτά πριν την έκρηξη ο κόσμος ερχόταν στην εκκλησία».

Ο πατήρ Γεώργιος εξέφρασε επίσης την απορία του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

«Δεν ξέρω τι συμβολισμό μπορεί να έχει το Κολωνάκι, αλλά ο Άγιος Διονύσιος είναι ο πολιούχος της Αθήνας και προστάτης της πόλης», κατέληξε ο ιερέας.

Σχετικά:

Κικίλιας: Κάνουν μεγάλο κακό αυτοί που στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία
Tags:
έκρηξη στον Άγιο Διονύσιο, τραυματίες, βόμβα, έκρηξη, Εκκλησία, Κολωνάκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK