21:19 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ανάκληση παρτίδας αλευριού γνωστής εταιρείας προχώρησε ο ΕΦΕΤ καθώς εντοπίστηκε αλλεργιογόνος ουσία η οποία δεν αναφέρεται στη σήμανση. Ο φορέας καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί να μην καταναλώσουν το συγκεκριμένο προϊόν.

Την άμεση απόσυρση παρτίδας αλευριού γνωστής εταιρείας ζήτησε ο ΕΦΕΤ μετά τον εντοπισμό αλλεργιογόνου ουσίας η οποία δε δηλωνόταν στη σήμανση του προϊόντος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του φορέα.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση παρτίδας αλευριού «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αλεύρι για όλες τις χρήσεις» σε συσκευασία του 1Κg, με ημερομηνία λήξης 30/06/2019 και αριθμό παρτίδας 17582426418. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ με έδρα στη Σούρπη Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ διαπίστωσε «τη διακίνηση προϊόντος αλευριού σίτου, στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (σόγιας), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση» μετά από εργαστηριακούς ελέγχους «που διενεργήθηκαν στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών — Τμήμα Β΄ του Γενικού Χημείου του Κράτους».

«Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη σόγια και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανάκληση αλευριού από τον ΕΦΕΤ
© Φωτογραφία : efet.gr
Ανάκληση αλευριού από τον ΕΦΕΤ
Tags:
σόγια, αλεύρι, ανάκληση, αλλεργία, ΕΦΕΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK