08:17 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά τις κατ'επανάληψη διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για αποκατάσταση όλων των σπιτιών στο Μάτι, καμία άδεια δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα για το Μάτι, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της πληγείσας από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού περιοχής.

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τις επισκευές ή τις ανακατασκευές των σπιτιών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Μάτι, το περασμένο καλοκαίρι, καλεί την κυβέρνηση, με ανοιχτή της επιστολή, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων — Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).

«Πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά και καμία άδεια δεν έχει εκδοθεί», αναφέρουν στην επιστολή τους, ειδικότερα, οι κάτοικοι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ρημάζουν όλα τα σπίτια στο Μάτι, που κάηκαν στις 23/07/2018, παρά το πολυσέλιδο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Οι χειμωνιάτικες βροχές επιδεινώνουν την ήδη κακή κατάσταση των σπιτιών και αυξάνουν ακόμη περισσότερο το απαιτούμενο κόστος για την επισκευή τους».

Παράλληλα, όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «αν η κυβέρνηση την επομένη της καταστροφής εφήρμοζε το νομό για τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές (Π.Δ.της 8.2/1.3.1979, Δ 130), όλα ανεξαιρέτως τα σπίτια στο Μάτι θα επισκευάζονταν/ανακατασκευάζοντανά μεσα. Αντ’αυτού η κυβέρνηση προτίμησε — για λόγους που η ίδια γνωρίζει — να μας εμπλέξει & να εμπλακεί & η ίδια σε έναν κυκεώνα νομοθετημάτων με αποτέλεσμα να μην έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα καμία άδεια επισκευής / ανακατασκευής στο Μάτι».

«Σε αυτά τα μαύρα κουφάρια κατοικούσαν άνθρωποι, οικογένειες, των οποίων οι ζωές άλλαξαν δραματικά μέσα σε δύο ώρες», επισημαίνουν, τονίζοντας: «Το καλοκαίρι του 2018 άφησε στις μνήμες μας ένα τεράστιο ''γιατί'', όσον αφορά την αμέλεια & ολιγωρία, που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός εκείνο το απόγευμα, ας μη γίνει το ίδιο & τούτο το καλοκαίρι». 

Tags:
πυρόπληκτοι, φωτιά, πυρκαγιές, πυρκαγιά, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK