14:44 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αποτρόπαιο ήταν το θέαμα της νεκρής αρκούδας στο Πυλωρί Βοΐου. Το άγριο ζώο εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο και αποκεφαλισμένο. Ήταν γένους θηλυκού και φέρεται να εγκυμονούσε.

Ακρωτηριασμένη και αποκεφαλισμένη, ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια, εντοπίστηκε μία θηλυκή αρκούδα, η οποία μάλιστα φέρεται να ήταν έγκυος.

Το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, στην περιοχή Πυλωρί Βοΐου στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα — Καλλιστώ», η θανάτωση της αρκούδας φέρεται να αποδίδεται σε φόλα, την οποία τοποθέτησε κτηνοτρόφος της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο αποτρόπαιος μεταθανάτιος ακρωτηριασμός αποδίδεται είτε σε αγέλη λύκων, είτε σε παράνομο εμπόριο ανάμεσα σε συλλέκτες.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να διεξάγουν τις προβλεπόμενες ανακριτικές διαδικασίες, για να εφαρμοστεί επιτέλους, έστω και για ΜΙΑ φορά, μέσα στα 40 χρόνια που είναι σε ισχύ, ο νόμος για την απόλυτη προστασία της αρκούδας στη χώρα μας» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η φιλοζωική οργάνωση.

Καλεί μάλιστα όποιον πολίτη γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό να επικοινωνήσει με το Δασαρχείο Τσοτυλίου ή τη Θηροφυλακή.

Tags:
ακρωτηριασμός, φιλοζωική, Αρκούδα, Κοζάνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK