10:56 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών στο Μάτι έχει ξεκινήσει κανονικά διαβεβαιώνει το αρμόδιο υπουργείο και αφήνει αιχμές για προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απαντούν τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ανοιχτή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων — Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).

Η Συντονιστική Επιτροπή κατήγγειλε ότι πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά και παρά τις κατ' επανάληψη διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για αποκατάσταση όλων των σπιτιών, δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα καμία άδεια.

«Εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων που δεν επιθυμούν κανόνες, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», «δύο ημέρες πριν από την αλλαγή της χρονιάς κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων.

​Διαβεβαιώνουν επίσης, ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης έχουν ξεκινήσει κανονικά. «Είναι γνωστό ότι μία κανονική άδεια απαιτεί χρόνο έκδοσης άνω των οκτώ μηνών κατά μέσο όρο. Στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη εκδοθεί οικοδομικές άδειες μέσα σε πέντε μήνες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση τονίζει επίσης, ότι «στη μνήμη των θυμάτων δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στον Χωροταξικό Σχεδιασμό».

Σχετικά:

Επιστολή απόγνωσης των κατοίκων στο Μάτι: Τα σπίτια μας ρημάζουν
Στους 100 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι, κατέληξε εγκαυματίας στον Ευαγγελισμό
Τσίπρας στο Μάτι: Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγες, τις υποδομές να σκεφτούμε
Tags:
πυρκαγιά, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK