16:31 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Γιάννης Ζουγανέλης

Μήνυση στον Ζουγανέλη για ρατσιστικές δηλώσεις

© Φωτογραφία: Facebook / Giannis Zouganelis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού για τους μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα, προκάλεσαν την οργή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Γιάννη Ζουγανέλη υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, καταγγέλλοντας τις «ρατσιστικές» και «αντι-μεταναστευτικές» αναφορές του ηθοποιού.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη σύγκριση του κ. Ζουγανέλη μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών και των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα από άλλες χώρες.

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω» δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Αφηγήθηκε δε, και ένα περιστατικό, κατά τη διάρκεια εθελοντικής διανομής φαγητού σε μετανάστες:

«Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει "χούμους". Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»

Σχολιάζοντας την αγωγή του Παρατηρητηρίου, ο κ. Ζουγανέλης υπεραμύνθηκε των απόψεων του, τονίζοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην σέβεται τον πολιτισμό της χώρας, η οποία τον φιλοξενεί.

«Οφείλουμε να απαιτήσουμε από όσους φτάνουν στην χώρα μας να σεβαστούν τον πολιτισμό μας, το βίωμά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Tags:
μήνυση, ρατσισμός, μετανάστευση, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK