03:46 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία

© Φωτογραφία: screenshot/Youtube
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων λόγω των ισχυρών ανέμων. Κλειστή από το πρωί η λεωφόρος Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης.

Σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, τις καταιγίδες και τη χιονόπτωση στα ορεινά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Από τις 7.00 το πρωί, η τροχαία έχει διακόψει για λόγους ασφαλείας την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο για την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι οδηγίες της γγ πολιτικής προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει θέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

​Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Μεταξύ άλλων, η γγ πολιτικής προστασίας καλεί τους πολίτες να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σχετικά:

Πρωτοχρονιά με χιόνια, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο
Tags:
χιόνι, άνεμοι, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Τροχαία, Πυροσβεστική, Αττική, Πάρνηθα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK