01:48 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων που έσωσαν δεκάδες ανθρώπους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Αποδόθηκε ελληνική ιθαγένεια στους τρεις ψαράδες για τις ηρωϊκές διασώσεις στο Μάτι

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τις ευρωπαϊκές χώρες «που δεν αντιλαμβάνονται ποιες είναι αξίες της Ευρώπης».

Ελληνική ιθαγένεια αποδόθηκε στους τρεις μετανάστες ψαράδες, οι οποίοι μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους και με τον πρωτοφανή ηρωισμό, έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Πρόκειται για τον Αιγύπτιο Ελ Χαΐμι Εμάντ, 50 ετών, τον 46χρονο συμπατριώτη του Ιμπραχίμ Μούσσα Μαχμούντ και τον Αλβανό Τζέκα Γκάνι, 35 ετών.

Η τιμητική τους πολιτογράφηση, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο σε ένδειξη αναγνώρισης «για την μέχρις αυτοθυσίας βοήθειά τους προς τους πυρόπληκτους».

«Αυτό το οποίο κάνατε δείχνει ότι ο Ανθρωπισμός και η Αλληλεγγύη δεν είναι ζήτημα υπηκοότητας. Είναι ζήτημα ψυχής. Και η Ελλάδα σας υποδέχεται στους πολίτες της, γιατί αυτή είναι η Ελλάδα. Πριν απ' όλα η Ελλάδα είναι Ανθρωπισμός και Αλληλεγγύη», τόνισε κατά την τελετή, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άδραξε την ευκαιρία για να στείλει μήνυμα κατά ευρωπαϊκών χωρών «που δεν αντιλαμβάνονται ποιες είναι αξίες της Ευρώπης».

«Ο λόγος για τον οποίο σας απονεμήθηκε τιμητικώς η Ελληνική ιθαγένεια είναι γιατί με τον τρόπο αυτό γίνεσθε και Ευρωπαίοι πολίτες. Και ως Ευρωπαίοι πολίτες μπορείτε να διδάξετε, με τον τρόπο σας, με το παράδειγμά σας, σε ορισμένους Ευρωπαίους Εταίρους μας, που δεν αντιλαμβάνονται ποιες είναι οι αξίες της Ευρώπης, να καταλάβουν κι εκείνοι το Χρέος τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας για την προσφορά των τριών ψαράδων. Αναφέρθηκε επίσης, σε σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που έχει κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί το επόμενο για την απλοποίηση και των επιτάχυνση των διαδικασιών απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας για όσους το δικαιούνται.

«Έτσι ώστε όλοι όσοι το δικαιούνται ν' αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, να γίνουν ισότιμα και ουσιαστικά μέλη της ελληνικής πολιτείας γιατί αυτό σημαίνει ευνομούμενη κοινωνία, ευνομούμενη πολιτεία», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Σχετικά:

Ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες ψαράδες για τις ηρωϊκές διασώσεις στο Μάτι
Τσίπρας: Ηρωική μάχη των ψαράδων της Νέας Μάκρης (Βίντεο)
Tags:
ιθαγένεια, ψαράδες Νέας Μάκρης, μετανάστες, Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK