02:28 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Φυλακή

Έλεγχος και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης και πειθαρχική έρευνα διατάχθηκαν με αφορμή την απόδραση σήμερα δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μετά την απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού πως διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό για τις συνθήκες της απόδρασης και για τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος΄.

«Από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες Κασσάνδρες, η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη», σημειώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων το υπουργείο.

Μάλιστα, επισυνάπτει και πίνακα σύμφωνα με τον οποίο το έτος 2013 σημειώθηκαν 13 αποδράσεις, 6 το 2012, 2 από το 2009-2011, άλλες δύο το 2006, το 2004 και το 2000, ενώ από μια απόδραση σημειώθηκε κατά τα έτη 2001 και 2002.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής που είχαν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχετικά:

Απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού
Tags:
πειθαρχική δίωξη, κρατούμενοι, απόδραση, έρευνα, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Κορυδαλλός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK