07:35 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη

Ταλαιπωρία και ακυρώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», πτήση προσγειώθηκε στη Ρουμανία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Νύχτα ταλαιπωρίας για πλήθος επιβατών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, καθώς πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω χαμηλής νέφωσης. Πτήση προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν από το βράδυ της Παρασκευής πλήθος ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, πτήσεις δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο, ενώ και προγραμματισμένες πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν, με επιβάτες να περνούν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

Την ίδια στιγμή, περίπου 250 επιβάτες μιας πτήσης από το Λονδίνο βρέθηκαν αντί για τη Θεσσαλονίκη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ενώ άλλη πτήση από τη Βιέννη προσγειώθηκε στα Σκόπια και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Επιβάτες περιέγραψαν τις ώρες της απίστευτης ταλαιπωρίας σε διαδρόμους του αεροδρομίου, καθώς όπως ανέφεραν δεν είχαν ενημέρωση για τις ακυρώσεις ή αλλαγές των εισιτηρίων τους.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, Fraport, μιλώντας στο ίδιο Μέσο, δήλωσε πως την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των επιβατών έχουν οι αεροπορικές εταιρείες. Ο κ. Γιάννης Παπάζογλου πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια του εξωτερικού.

Εξήγησε, τέλος, ότι τα προβλήματα προέκυψαν λόγω του προβλήματος της χαμηλής νέφωσης κι όχι λόγω του χιονιού ή του πάγου.

Αργότερα, το πρωί του Σαββάτου και έπειτα από παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, αεροσκάφος άλλης αεροπορικής εταιρείας αναχώρησε για να παραλάβει τους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο στη Ρουμανία.

Tags:
ακυρώσεις πτήσεων, αεροδρόμιο, πτήσεις, αεροδρόμιο «Μακεδονία, Ρουμανία, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK