22:00 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από νωρίς το απόγευμα, τα αποχιονιστικά των δήμων έριχναν στους δρόμους αλάτι, ενώ οι δήμοι καλούσαν τους δημότες να προμηθευτούν από τις αποθήκες μικρές ποσότητες αλατιού, για προσωπική χρήση.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας με το όνομα «Τηλέμαχος».

Από νωρίς το απόγευμα, με την άφιξη του χιονιά στα βόρεια προάστια και τα ορεινά της Δυτικής Αττικής, τα αποχιονιστικά των δήμων έριχναν στους δρόμους αλάτι, ενώ οι δήμοι με ανακοινώσεις τους καλούσαν τους δημότες να προμηθευτούν από τις αποθήκες μικρές ποσότητες αλατιού, για προσωπική χρήση των πολιτών.

Σε συνεχή λειτουργία βρίσκονται ήδη και τα εκχιονιστικά οχήματα στην Πάρνηθα και στα άλλα ορεινά σημεία της Περιφέρειας. Σε πλήρη επιφυλακή και «δράση κατά περιοχή λειτουργούν τα αποχιονιστικά, ώστε να μην κλείσουν οι περιφερειακές και οι μεγάλες οδικές αρτηρίες από τη χιονόπτωση», όπως λέει στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπα.

«Με ομαλότητα εξελίσσεται το φαινόμενο» και στη βόρεια Αττική, βεβαιώνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, κρατώντας κάποια επιφύλαξη για τη «διάρκεια της νύχτας». Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 7 μ.μ. σημειώθηκε χιονόπτωση στους δήμους Αγ Παρασκευής, Κηφισιάς, Παπάγου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Πεντέλης, με «τα εκχιονιστικά και τις 'αλατιέρες' της Περιφέρειας και των δήμων να διατηρούν ανοιχτούς τους δρόμους όπως και τις εισόδους-εξόδους των νοσοκομείων και των αμαξοστασίων των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Την ίδια ώρα, στο έκτακτο Σ.Ο.Π.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Βασιλείου, επέστησε την προσοχή σε σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών και συγκεκριμένα πλησίον του 40ου χλμ. που ακόμη δεν έχει επισκευαστεί, στο πλαίσιο της πλήρους απαγόρευσης διέλευσης βαρέως τύπου οχημάτων (άνω των 9 tn) σε όλο το μήκος της ΠΕΟΑΘ.

Στη σύσκεψη, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ετοιμότητα κατάλληλων θερμαινόμενων χώρων για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο αναπληρωτής προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, Ιωάννης Λειβαδάρος, παρουσίασε το σχέδιο αποχιονισμού, ενώ υπογράμμισε και την «ανάγκη ετοιμότητας των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) των δήμων».

Tags:
Τηλέμαχος, χιόνια, χιονόπτωση, κακοκαιρία, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK