11:30 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντίκτυπο στα αποθέματα αίματος είχαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και τα αυξημένα κρούσματα ιώσεων, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που απευθύνει έκτακτη πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία.

Σε εθελοντική αιμοδοσία, στο μετρό Συντάγματος, στις 20 — 21 Ιανουαρίου, καλεί εκτάκτως τους πολίτες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αίματος αυτήν τη χρονική περίοδο, κάνοντας λόγο για πτώση στα αποθέματα αίματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας «την τελευταία χρονική περίοδο παρατηρήθηκε μειωμένη συλλογή αίματος, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων ιώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος».

«Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, οι ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και περιμένουν να μεταγγιστούν εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες, δημιουργώντας πίεση για τη θεραπεία τους», αναφέρει ακόμη.

Tags:
κακοκαιρία, αίμα, αιμοδοσία, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK