17:00 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ύποπτος φάκελος σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης

Συναγερμός για ύποπτο φάκελο σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης

© Φωτογραφία: seleo.gr
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την άμεση επέμβαση ειδικού κλιμακίου της ΕΚΑΜ προκάλεσε ο εντοπισμός ύποπτου φακέλου σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη. Κλήθηκε, επίσης, η αντιτρομοκρατική και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου σε ιδιωτικό κολέγιο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μετέβη άμεσα στις εγκαταστάσεις του κολεγίου επί της οδού Εγνατία στο κέντρο της πόλης προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο.

Επί τόπου κλήθηκαν και αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η περιοχή γύρω από το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα αποκλείστηκε, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στην εκκένωση του κτιρίου, σύμφωνα με το seleo.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας είχαν λάβει συνολικά 12 ύποπτους φακέλους. Παραλήπτες ήταν οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων, ενώ ο αποστολέας φέρεται να είναι από την Ινδία.

Από τον έλεγχο που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους στον φάκελο που απεστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, προέκυψε ότι πρόκειται πιθανότατα για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος.

Tags:
φάκελος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γενικό Χημείο του Κράτους, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK