19:49 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και εκπαιδευτικών

Ένταση στην πορεία των εκπαιδευτικών, επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή (Φωτογραφία)

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο πρόσληψης των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αντίστοιχη πορεία και στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της πορείας των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής των Ελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν παρατεταγμένες, απώθησαν τους συγκεντρωμένους, κάνοντας χρήση γκλοπ και ασπίδων.

​Η πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών αφορούσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο πρόσληψης των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μάλιστα, αντίστοιχη πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

«Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε αντίθετοι σε αυτό το νομοσχέδιο, διότι δεν είναι ένα νέο σύστημα διορισμών, αλλά ένα νέο σύστημα απολύσεων, καθώς με τις αλλαγές που επιφέρει θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που ήδη εργάζονται στα σχολεία» κατήγγειλε πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας.

«Αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της πολύχρονης αδιοριστίας πρέπει να σταματήσει. Δεν έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς με βάση τη συνολική προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου και όχι με αυτό το σύστημα που εισάγει την πιο σκληρή και τιμωρητική αξιολόγηση» έσπευσε να προσθέσει.

Tags:
εκπαιδευτικοί, διαδηλωτές, Ελληνική Αστυνομία, Υπουργείο Παιδείας, Βουλή, αστυνομία, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK