15:55 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Πορεία στην Αθήνα

Νέα απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Σε νέες κινητοποιήσεις, προχωρούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

«Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών —προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση.

Οι διδασκαλικές ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπαιδευτικοί έκαναν έφοδο στην ΕΡΤ, διακόπηκε το δελτίο (Βίντεο)

Tags:
καθηγητές, απεργία, σχολείο, Βουλή, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK