15:45 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Δημοτικό Σχολείο

Ημέρα απεργίας στα σχολεία όλης της χώρας

© Φωτογραφία : SOOC / Nikos Libertas
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι καθηγητές προχωρούν σε εξάωρη στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 14.00. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ημέρα απεργίας είναι η σημερινή για τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές δίνουν συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού.

Η ΔΟΕ, συγκεκριμένα, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ προχωράει σε εξάωρη στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 14.00.

Στις 15.00 το μεσημέρι, παράλληλα, οι δύο ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών αποτελεί να λαμβάνεται υπόψη στα κριτήρια πρόσληψης και η πρότερη προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

Η κοινή ανακοίνωση ΟΛΜΕ — ΔΟΕ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών —προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σχετικά:

Συνάντηση Γαβρόγλου με ΟΛΜΕ - ΔΟΕ για τους διορισμούς στην εκπαίδευση
Tags:
απεργία, καθηγητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί, Υπουργείο Παιδείας, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK