16:16 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα

Απορρίπτει η ΓΕΝΟΠ τα σενάρια black out στην ηλεκτροδότηση

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Γιώργος Αδαμίδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα black out, παρά τις μεμονωμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, λόγω του κύματος κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Κάθε σενάριο black out στην ηλεκτροδότηση της χώρας διέψευσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ — ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ενεργειακής επάρκειας.

«Υπάρχει επάρκεια ενέργειας και δεν υπάρχει ζήτημα black out. Βεβαιώνουμε απόλυτα ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας. Οι εργαζόμενοι στην παραγωγή, στα ορυχεία, στους σταθμούς και σε όλο το δίκτυο, είτε διανομής είτε μεταφοράς, κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο «104,9 FM».

Παραδέχθηκε πάντως, ότι «μεμονωμένες διακοπές, λόγω της κακοκαιρίας, έχουν υπάρξει όλο το προηγούμενο διάστημα». Σημείωσε δε, ότι οι δυσχέρειες στην αποκατάσταση βλαβών προέρχονταν κυρίως από αποκλεισμένους δρόμους, όπου δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

«Όπου δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν μηχανήματα Περιφερειών ή των δήμων για να ανοίξουν τους δρόμους, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ με τα πόδια έφταναν στο σημείο για να αποκαταστήσουν τη βλάβη» έσπευσε να προσθέσει.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ παρατήρησε, επιπλέον, ότι «η ζήτηση τις προηγούμενες ημέρες έφθασε ή ξεπέρασε τα επίπεδα ζήτησης προ κρίσης». «Εάν δεν υπήρχαν οι λιγνιτικοί σταθμοί, τότε βεβαίως θα είχαμε πρόβλημα στη χώρα, δεν ξέρω αν θα ήταν black out, αλλά θα ήταν μεγάλα τα προβλήματα» κατέληξε.

Σχετικά:

Κοντά σε συμφωνία φέρονται να βρίσκονται ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ
Τι απαντά η Χαλυβουργική στη ΔΕΗ
Εξαπάτηση από τη Χαλυβουργική καταγγέλλει η ΔΕΗ
Η ΔΕΗ βγάζει από την πρίζα τη Χαλυβουργική
Tags:
κακοκαιρία, ηλεκτροδότηση, ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK