15:36 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο Σαράντος Καργάκος

«Έφυγε» ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος

© Φωτογραφία: facebook.com/Σαράντος Καργάκος
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Ο γνωστός ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Εργάστηκε για δεκαετίες σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ δίδαξε και σε σχολές των στρατιωτικών σωμάτων.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Καργάκος.

Ο Σαράντος Καργάκος γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας και στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα του 1961 — 1963.

Για 35 χρόνια, εργάστηκε σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας και σε φροντιστήρια. Μετά το 1991 δίδαξε στη Σχολή Πολέμου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στην Διακλαδική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Από τα φοιτητικά του χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωή του, ο Σαράντος Καργάκος συνήθιζε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Παράλληλα, δημοσίευσε δεκάδες βιβλία σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από γλωσσικού μέχρι ιστορικού και φιλολογικού ενδιαφέροντος.

Όπως σημειώνεται στο βιογραφικό που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Σαράντος Καργάκος «παρά τις δελεαστικές προτάσεις που του έγιναν από πολιτικούς αρχηγούς να πολιτευθεί, αρνήθηκε την "αρένα" της πολιτικής και ακολούθησε την οδό της Μεγάλης Πολιτικής που γι' αυτόν είναι η διδασκαλία».

Tags:
εμφύλιος, Ιστορία, θάνατος, Σαράντος Καργάκος, Αθήνα, Λακωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK