15:38 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Χημική ανάλυση

Τι έδειξε η έρευνα στο Χημείο του Κράτους για τους ύποπτους φακέλους στα πανεπιστήμια

© Sputnik / Valeriy Melnikov
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο Χημείο του Κράτους για τους 31 ύποπτους φακέλους που είχαν φτάσει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Μένει να αναλυθούν άλλοι τέσσερις φάκελοι.

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στο Γενικό Χημείο του Κράτους η έρευνα για τους 31 ύποπτους φακέλους που είχαν αποσταλεί την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ άλλων και σε πανεπιστήμια της χώρας, προκαλώντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Υπολείπεται, ο έλεγχος τεσσάρων φακέλων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Σε κανέναν από τους φακέλους δεν εντοπίστηκε επικίνδυνη σκόνη ή άλλη ουσία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, αν και σε όλους ανιχνεύτηκε η ερεθιστική ουσία που είχε εντοπιστεί στον φάκελο που είχε σταλεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη, προκαλώντας ερεθισμό σε εργαζομένους. Η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύτηκε μεταξύ των άλλων φακέλων και σε έναν που είχε σταλεί από την Ντόχα του Κατάρ στα ΤΕΙ Πάτρας.

Το σύνολο των φακέλων απεστάλη από την Ινδία με την εξαίρεση δύο: αυτόν της Πάτρας και αυτού που εστάλη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια Λέσβου από το Ομάν.

Πέρα από το περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεν αναφέρθηκε άλλο κρούσμα ερεθισμού, ενώ η εν λόγω ουσία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως μη επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

Τέσσερις φάκελοι δεν έχουν εξεταστεί ακόμη καθώς δεν έχουν φτάσει στην Αθήνα, οι δύο από το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, ο ένας από την Κέρκυρα και ακόμη ένας από το ΚΥΤ Μόριας.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει την έρευνα για τη συλλογή στοιχείων με στόχο τον εντοπισμό του αποστολέα των φακέλων και το κίνητρο της ενέργειας.

Σχετικά:

Δεύτερος ύποπτος φάκελος στη Θεσσαλονίκη
Tags:
πανεπιστήμια, έρευνα, ύποπτο πακέτο, φάκελος, Αντιτρομοκρατική, Γενικό Χημείο του Κράτους, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK