15:06 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σούπερ μάρκετ

Αποσύρονται από την αγορά προϊόντα «κύβων λαχανικών» και «μιγμάτων λαχανικών»

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων προχωράει στην ανάκληση και απόσυρση των επίμαχων προϊόντων, καθώς φέρεται να περιέχουν σέλινο, το οποίο δεν αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών.

Την ανάκληση αυστριακών προϊόντων «κύβων λαχανικών» και «μιγμάτων λαχανικών», τα οποία ενδέχεται να περιέχουν σέλινο, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Το συγκεκριμένο φυτό, το οποίο δεν αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών, μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σ' αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία «Dennree»:

*Κύβοι λαχανικών χωρίς μαγιά με εμπορική ονομασία «dennree Gemüsebrühwürfel —hefefrei», σε συσκευασία των 60 γραμμαρίων ανά τεμάχιο.
*Κύβοι λαχανικών με μαγιά «dennree Gemüsebrühwürfel — mit Bio-Hefe», σε συσκευασία των 66 γραμμαρίων ανά τεμάχιο.
*Μίγμα λαχανικών χωρίς μαγιά με εμπορική ονομασία «dennree Gemüsebrühe —hefefrei», σε συσκευασία των 130 γραμμαρίων ανά τεμάχιο.
*Μίγμα λαχανικών με μαγιά με εμπορική ονομασία «dennree Gemüsebrühe Nachfüller — mit Bio-Hefe», σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων ανά τεμάχιο.

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την ανάκληση και απόσυρση των παραπάνω προϊόντων, ανεξαρτήτως παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προαναφερόμενα προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στο σέλινο, να μην τα καταναλώσουν.

Tags:
τρόφιμα, φυτά, καταναλωτές, ΕΦΕΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK