23:31 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και ζητάει από την κυβέρνηση να «σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού», διεξάγοντας δημοψήφισμα.

Την κάθετη αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών διατυπώνει εκ νέου η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία προαναγγέλλει τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. 

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν εκκλησιαστικά μέσα, ζητάει από την κυβέρνηση να «σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού» και να προκηρύξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της συμφωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Άγιο Όρος γνωστοποιεί την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στις 20 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας:

Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.

Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την δειξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.

Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.

Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Άγιο Όρος ως επιχείρηση και ο μοναχός ως CEO

Σχετικά:

Πόσα «ναι» υπολογίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Τα σίγουρα και οι εφεδρείες
Στρίβειν δια της... οικονομίας ο Τσίπρας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών: Τα εκλογικά σενάρια
«Πυρά» Λεβέντη για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ακόμη και εάν κυρωθεί, θα ακυρωθεί
Βούτσης για Συμφωνία των Πρεσπών: Όλα στην ώρα τους με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό
Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Εκκλησία, Σκοπιανό, Κυβέρνηση, Άγιο Όρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK