14:30 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγή στη στρατιωτική θητεία και συγκεκριμένα στην κατάταξη των στρατεύσιμων οπλιτών και στις ΕΣΣΟ ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με στόχο τη «βελτιστοποίηση της λειτουργίας» του στρατού.

Αλλαγές στην κατάταξη των στρατεύσιμων οπλιτών ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς επανακαθορίζεται από έξι σε τέσσερις κατ' έτος. Οι ΕΣΣΟ θα είναι τον Φεβρουάριο, τον Μάιο, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο.

Ο επανακαθορισμός γίνεται στο πλαίσιο «αλλαγών που πραγματοποιούνται για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας» του στρατού, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Με τη θεσμική αλλαγή επιτυγχάνεται, όπως υποστηρίζει το ΓΕΣ, η ισοκατανομή μεταξύ των κατατασσόμενων οπλιτών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, η βέλτιστη λειτουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της παραμεθορίου. Τέλος, καθίσταται αποδοτικότερη η εκπαίδευση και ομαλότερη η ενσωμάτωση των νέων οπλιτών σε Μονάδες της παραμεθορίου.

Με την αλλαγή που ανακοινώθηκε, η κατάταξη της 2019 A΄/ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2019 και της 2019 Β΄/ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους, αντί του φετινού Μαρτίου.

Tags:
ΕΣΣΟ, στρατιωτική θητεία, Στρατός Ξηράς, φαντάρος, στρατός, Γενικό Επιτελείο Στρατού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK