18:10 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης

Τo Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσίας ζητά παρέμβαση του ΟΗΕ για την επίθεση στον Νταντάμη

© Φωτογραφία : Eurokinissi
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ζητήσει από τον ΟΗΕ «να διεξάγει ειδικό έλεγχο» για τη διερεύνηση της επίθεσης εναντίον του φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Η Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Δημόσιας Διπλωματίας, της Ανθρωπιστικής Συνεργασίας και της Διατήρησης των Παραδοσιακών Αξιών (Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσίας) θα απευθύνει έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη με αίτημα «να διεξάγει ειδικό έλεγχο» αναφορικά με τη διερεύνηση της επίθεσης εναντίον του φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη που συνεργάζεται με το Sputnik και χθες, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία όπου κάλυπτε τα γεγονότα, δέχθηκε βίαιη επίθεση και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Την απόφαση αυτή έκανε γνωστή η επικεφαλής της επιτροπής, Έλενα Σουτορμίνα.

«Εκ μέρους της Επιτροπής, θα απευθυνθούμε στον ΟΗΕ με αίτημα να ερευνηθεί το περιστατικό (…) υπό το καθεστώς του ειδικού ελέγχου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να γίνει έγκαιρα και όσοτο δυνατόν πιο διαφανώς, ειδικά υπό το πρίσμα των πληροφοριών ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια στοχευμένη επίθεση», δήλωσε η επικεφαλής της επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωση του Sputnik Ελλάδα για την επίθεση στον φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη

Σύμφωνα με την ίδια, «λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση αναφορικά με τη στάση απέναντι στους εκπροσώπους των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκδοχή ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια προσχεδιασμένη πρόκληση φαίνεται πιθανή».

«Παρακολουθούμε τέτοιες κραυγαλέες υποθέσεις και θα παρουσιάσουμε σίγουρα τα αποτελέσματά στις κεντρικές διεθνείς πλατφόρμες που ασχολούνται με ζητήματα ελευθερίας και προστασίας των δημοσιογράφων, ιδίως της UNESCO και του ΟΑΣΕ. Κατά την άποψή μου, στην ΕΕ, η κατάσταση με τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, ειδικά εκείνων που εργάζονται για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι απολύτως σύμφωνη με τις γενικά αποδεκτές αρχές της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, συνεργάτης του Sputnik, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους στο Σύνταγμα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σχετικά:

Ανακοίνωση του Sputnik Ελλάδα για την επίθεση στον φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη
Φωτορεπόρτερ μιλούν στο Sputnik για την επίθεση στον Κωστή Νταντάμη
Οι φωτογραφίες του Κωστή Νταντάμη από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Tags:
συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, επίθεση, ΟΗΕ, Κωστής Νταντάμης, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK