01:31 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσιεύτηκε η παραίτηση του Διευθυντή Παιδιάτρου, με αποτέλεσμα τα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα ή νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική είναι στα χέρια ειδικευόμενων γιατρών που δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται χωρίς να εποπτεύονται από ειδικευμένο Παιδίατρο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου κλείνει», προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με τον σύλλογο των εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου να τονίζουν επίσης ότι η λειτουργία της Παιδιατρικής βρίσκεται στον αέρα.

«Δημοσιεύτηκε η παραίτηση του Διευθυντή Παιδιάτρου και τώρα τα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα και τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική είναι στα χέρια ειδικευόμενων ιατρών, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται χωρίς να εποπτεύονται από ειδικευμένο Παιδίατρο», σημειώνει συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ.

«Εάν η Κυβέρνηση στη Ζάκυνθο έδειχνε τον ίδιο ζήλο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, όσο δείχνει για να στοχοποιεί τους εργαζόμενους, τους φορείς του Νοσοκομείου και την ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση σαφώς θα ήταν καλύτερη», αναφέρει ακόμη η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορώντας την ηγεσία του νησιού ότι βάζει τον κομματισμό πάνω από την υγεία των κατοίκων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ανέφεραν ότι την Παρασκευή 18/01/2019 δημοσιεύτηκε  το ΦΕΚ παραίτησης του Δ/ντη της Παιδιατρικής κλινικής «με αποτέλεσμα σήμερα 21/01/2019 η λειτουργία της να βρίσκεται στον αέρα με παιδιά στα επείγοντα να αναμένουν έναν παιδίατρο και με νοσηλευόμενα στην κλινική».

Ο σύλλογος εργαζομένων ζητά δύο παιδιάτρους και όχι μόνο από την 6η ΥΠΕ αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και να δημοσιευτεί το ΦΕΚ διορισμού της Επιμ Β΄ «που από τον Απρίλιο του 2018 βρίσκεται σε εξέλιξη, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με αυξημένα κίνητρα έτσι ώστε να αποδεχτούν την θέση του παιδίατρου στο νοσοκομείο μας και τέλος την προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων στην κλινική στην θέση αυτών που αποχώρισαν».

Tags:
νοσοκομείο, παιδίατροι, παιδιατρική, ΠΟΕΔΗΝ, Ζάκυνθος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK