02:37 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά από τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή το Περιφερειακό Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα τον λόγο «θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός», τονίζουν σε ψήφισμά τους.

«Ως επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια» χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στο ψήφισμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφέρεται ότι «απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν, ειδικότερα οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας».

Σημειώνουν επίσης ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα τον λόγο «θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός» και ότι «η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον».

Η συζήτηση, που ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, προκλήθηκε μετά από αίτημα του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιώργου Δακή, ο οποίος και εισηγήθηκε την πρόταση ψηφίσματος, ενώ υπήρξε και δεύτερη πρόταση ψηφίσματος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Φώτη Κεχαγιά. Οι δύο προτάσεις εν μέσω ενστάσεων, εντάσεων και αποχωρήσεων από τη διαδικασία συγχωνεύθηκαν σε μία. Έτσι, η απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος ελήφθη κατά πλειοψηφία, με 16 υπέρ, πέντε κατά και τέσσερα λευκά.

Όσον αφορά στις εξελίξεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, σήμερα διεξάγεται στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής  η δεύτερη ημέρας συνεδρίασης και αύριο το πρωί αναμένεται να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτη. 

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Σκοπιανό, Δυτική Μακεδονία, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK