02:11 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σουβλάκι

Ξεκινάει η προσπάθεια αναγνώρισης του «γύρου» ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο φάκελος της αίτησης θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έως τις 22 Μαρτίου του 2019. Στόχος να αναγνωριστεί από την Ε.Ε. ως ΕΠΙΠ

Την προσπάθεια αναγνώρισης του ελληνικού «γύρου» ως εγγυημένο παραδοσιακό ιδιότυπο προϊόν (ΕΠΙΠ) ξεκίνησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) κατέθεσε την Τετάρτη τον φάκελο της αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Η αίτηση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Μαρτίου του 2019 και κατόπιν θα υποβληθεί στο μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένσταση μπορούν να υποβάλλουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην ελληνική επικράτεια.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

ατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ).

Κατά της αίτησης καταχώρισης έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση μέχρι και την 22α Μαρτίου 2019 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην ελληνική επικράτεια.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, Τμήμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ και άλλων Συστημάτων Ποιότητας (Λεωφ. Αθηνών 58, ΤΚ 104 41, Αθήνα, pdo-pgi@minagric.gr, 210 5275286-287-288-289).

Σχετικά:

Ο Τσιτσιπάς θα δώσει το όνομα του σε… σουβλάκι
Το σουβλάκι τον έστειλε στην εντατική
Tags:
τρόφιμα, σουβλάκι, Κομισιόν, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK