10:58 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ελληνική σημαία στη θάλασσα

Στα... κάγκελα ένα ολόκληρο νησί - Αντιδράει στο «λουκέτο» τραπεζικού υποκαταστήματος

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε αναστολή της λειτουργίας του δήμου από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου. Στις 12:00 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, λόγω του επικείμενου «λουκέτου» στο μοναδικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο νησί.

Το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, κάνει λόγο για απόφαση που υποβαθμίζει την οικονομική λειτουργία του νησιού, επιφέροντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους, τους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες.

«Δεν είναι παραδεχτό επιχειρήσεις, όπως η Εθνική Τράπεζα, που έχει στηριχθεί τα τελευταία χρόνια με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να υποβαθμίζει την οικονομία ενός ακριτικού νησιού» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε αναστολή της λειτουργίας του δήμου από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το επίμαχο κατάστημα, στις 12:00 το μεσημέρι.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, με επιστολή του στον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Κώστα Μιχαηλίδη, αξιώνει την ανάκληση της απόφασης και τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος.

«Ξαφνικά, για τη φιλοπατρία τους οι ακρίτες κάτοικοι της Σαμοθράκης εισπράττουν τα επίχειρα. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουν το γεγονός ότι η Τράπεζά σας, εντός των ημερών, θα τους υποχρεώνει να μεταβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για οποιαδήποτε συναλλαγή; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για τους ηλικιωμένους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, τους τουρίστες;»

«Η Σαμοθράκη δεν είναι προάστιο κάποιου δήμου της Αττικής, με εύκολη πρόσβαση σε έτερο πλησιέστερο υποκατάστημα. Δεν μπορούν όλα να κρίνονται με βάση λογιστικές λογικές και οικονομίες κλίμακας. Η Τράπεζά σας συνδράμει δεκαετίες τώρα σε αυτό υποστηρίζοντας το εθνικό συμφέρον. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Σαμοθράκης, όχι μόνο αποδυναμώνει κι εκθέτει το ακριτικό νησί, αλλά στρέφεται εντέλει ενάντια στους ακρίτες των συνόρων» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Tags:
λουκέτο, τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Σαμοθράκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK