04:43 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αγωνιστικό ραντεβού στον κόμβο της Νίκαιας δίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ μπλόκα στήνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς εργαζόμενοι του πρωτογενούς τομέα προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα στήνοντας μεταξύ άλλων και μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας, από το πρωί της Δευτέρας. Ενιαίο μπλόκο των αγροτών της Θεσσαλίας θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας.

Η αρχή έγινε με αγρότες της Ημαθίας οι οποίοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Βέροιας. Παρόλα αυτά, δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό του οδοστρώματος, όπως δήλωσε ο γ.γ. του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σήμερα «θα κάνουμε εξορμήσεις στα χωριά γύρω από τη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο».

Στις Σέρρες, αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώνονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα και επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών. «Αφού πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση θα δοθεί το σήμα έναρξης των κινητοποιήσεών μας, με προορισμό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα», δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Την ίδια στιγμή, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας στήνουν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, μετά από προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία στη Θεσσαλία.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας δίνουν «ραντεβού» με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της Γλύφας στην Πελασγία, σύμφωνα με το 902.gr το οποίο παραθέτει και τα υπόλοιπα σημεία των κινητοποιήσεων:

Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες της Ηλείας πραγματοποιούν συλλαλητήριο στον κόμβο Αγίου Γεωργίου έξω από τον Πύργο, στο Αίγιο συγκεντρώνονται στα Βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στον Ερύμανθο θα παραταχθούν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Σταυροδρόμι, στην Αργολίδα πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ενώ τέλος ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνη καλεί στο στήσιμο μπλόκου, στο Σταθμό της Μεσσήνης.

Στην Πέλλα, «Η Ενότητα» προχωρά στο στήσιμο μπλόκου στη διασταύρωση Γυψοχωρίου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κατερίνης, θα παρατάσσουν σταδιακά τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μπροστά στον πολυχώρο «Ελιά» στην Κατερίνη, με σκοπό την Τετάρτη 30 Γενάρη να προχωρήσουν στο στήσιμο μπλόκου.

Στις Σέρρες, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής θα συγκεντρώσουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην στροφή Σιδηροκάστρου — Σερρών.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου Φλώρινας θα προχωρήσει σε στήσιμο μπλόκου στον Κόμβο του Αντιγόνου.

Στην Καστορία, θα ξεκινήσουν να παρατάσσουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα χωριά του νομού, προκειμένου τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη στις 11 π.μ. να προχωρήσουν σε συγκέντρωση έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγγιορίδου, στην Καστοριά.

Στην Κρήτη, πραγματοποίεται συλλαλητήριο στα Χανιά, το πρωί της Δευτέρας, ενώ στο Ηράκλειο στήθηκε μπλόκο το πρωί της Κυριακής στον Κόμβο στα Πραιτώρια, με παράταξη τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στο σημείο, τα οποία διαρκώς ενισχύονται. Στο Ρέθυμνο υπήρξε κάλεσε για συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων με αγροτικά οχήματα στον Κόμβο Μάντρες, ενώ ανάλογη συγκέντρωση επίσης θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη θέση Δισταύροι στο Μετόχι Ανωγείων.

Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και τις επόμενες μέρες.

Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, είναι μεταξύ άλλων, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση, καθώς και η άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Επίσης, η Αααπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί. Παράλληλα, μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, κ.α.

Tags:
κινητοποιήσεις, μπλόκο, κινητοποίηση, αγρότες, Θεσσαλία, Ημαθία, Κρήτη, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK