22:28 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε διατηρητέο κτίριο στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Πολεμικό βλήμα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η βόμβα βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο διατηρητέο κτίριο «Όλυμπος — Νάουσα», προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή σε ακτίνα 400 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα, ένα μικρό κομμάτι της οποία βγήκε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), αν και τελικώς αποχώρησαν καθώς δεν είχαν την αρμοδιότητα να επέμβουν. Το έργο ανέλαβε κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του ελληνικού στρατού, το οποίο εξετάζει το βλήμα.

Βόμβα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην παραλία της Θεσσαλονίκης
© Φωτογραφία : SOOC
Βόμβα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Η βόμβα είναι πανομοιότυπη με εκείνη που είχε βρεθεί πριν από περίπου δύο χρόνια στην περιοχή του Κορδελιού, σύμφωνα με το thestival.gr, ενώ το βάρος της εκτιμάται ότι είναι 500 λίβρες.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η εκσκαφή και είναι ορατό όλο το σώμα της βόμβας, δεν μπορεί να διευκρινιστεί εάν είναι ενεργή ή ανενεργή.

Tags:
στρατός, βόμβα, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Ελληνική Αστυνομία, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK